Ons nummer: +31 (0)162 424512 Mail: info@webandgo.nl

Mobiele website

Mobiele website

Ook onderweg kun je je klanten van dienst zijn

TIjdens de opkomst van het internet kon je er vanuit gaan dat de bezoeker zich achter een computer bevond. Nu is dat niet meer zo, anno 2012 zijn de smartphones niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Het doel om een website te bezoeken is hiermee ook veranderd: een telefoonnummer of adres opzoeken doen we niet meer in een telefoongids of via 'nul-nul-acht' maar via een smartphone.

Een nadeel van een smartphone is het schermformaat. Sommige sites zijn hier lastig op te zien. Daarom wordt er steeds vaker gebruik gemaakt van een mobiele website.

Hoe werkt het?

Een smartphone heeft een aantal beperkingen ten opzichte van een computer als het om surfen op internet gaat: het scherm is kleiner, en de verbinding is soms traag of duur, vooral in het buitenland. Daarom heeft Web&Go voor de Advanced gebruikers een mobiele website ontwikkeld, dat is een hele 'lichte' versie van de website waar alléén de gegevens op staan waar een gebruiker onderweg behoefte aan heeft.

Geen fratsen
Een mobiele site is geen reclameuiting, maar een tool.

Bellen of bezoeken
Het voornaamste doel van mobiel websitebezoek is het opzoeken van een telefoonnummer, het vinden van openingstijden of het adres. Dit zijn de functies, aangevuld met een pagina om bijvoorbeeld de laatste aanbieding te plaatsen, die een mobiele website biedt.

Automatisch
Web&Go CMS ziet of de site bezocht wordt met een computer of smartphone. Vervolgens wordt de juiste site getoond. Mobiel kan óók de volledige site worden bekeken.